Ons Brabant Net

Al jaren zijn wij tevreden klant bij OnsBrabantNet echter na leuke aanbiedingen van andere providers toch eens even gaan bellen of er bij OBN ook nog iets leuks te regelen was. Een vriendelijke dame vertelde dat er altijd leuke aanbiedingen zijn en ging op zoek naar een “speciale” aanbieding voor onze aansluiting.

Natuurlijk had ik al op de website gekeken naar de mogelijkheden en de alternatieven van andere providers maar ik moet zeggen ze ging meteen voor een leuke aanbieding en niet voor een stilhoudertje. Mijn uiteindelijke keuze koste wel wat moeite omdat twee coax aansluitingen nu ook digitaal zouden worden en de coax dus door UTP kabel vervangen diende te worden. Maar binnen een klein uurtje was dat geregeld, coax er uit en UTP kabel er in…

Op de dag van oplevering stond de glasvezel monteur op 10:00uur aan de bel, gezellige gast welke het oude modem al snel vervangen had. In de middag de tweede monteur welke het modem kwam plaatsen en de 3 boxen voor de digitale tv aansluiting.

Yes.. Alles werkt dikke 514Mb upload en 526Mb download lekker snel het weekend in.

Maar in de avond zakte de snelheid naar amper 100Mb en haperingen in het tv signaal, zaterdag nog een kleine 75Mb met nog meer hapering op het tv-signaal en zondag was internet dood en geen beeld meer op tv. Maar gelukkig stond maandag middag al weer een monteur aan de deur glasvezel modem vervangen en modem vervangen en ja hoor het ging weer als een trein. Echter op dinsdag een tv decoder welke geen verbinding kon krijgen met het netwerk zucht… Nou maar weer bellen en een uurtje later al een telefoontje van de monteur dat het hij het modem om komt ruilen…

Nou de nodige vervangingen verder lijkt alles top te werken alleen krijg ik mijn eigen netwerk niet aan de praat (zoals ik dat wil) dus daar gaan we nog maar een paar uurtjes voor uittrekken.