Lekker weertje

De astronomische lente begint in Nederland en België op woensdag 20 maart. Maar dit weekend hebben we al een voorproefje. Met temperaturen van 16 tot 17 graden in het zuiden mogen we niet klagen. Overal zijn de terrassen welke er al zijn lekker vol, soms zie je nog een jas maar als je in de zon lekker uit de wind kunt zitten is ook de jas niet meer noodzakelijk.

Bij het KNMI in De Bilt is het warmterecord van 16 februari verbroken. Om 13:40 uur werd het 13,1 graden. In 1998 was het 12,5 graden op het hoofdstation.

We bevinden ons middenin een rustige en behoorlijk zonnige periode. De nachten zijn fris tot koud en ‘s middags komt de temperatuur behoorlijk hoog voor deze tijd van het jaar. Het blijft natuurlijk wel februari, dus middagtemperaturen van 20 graden kunnen we niet verwachten. Daarvoor staat de zon niet lang genoeg en niet hoog genoeg boven de horizon. Het is namelijk de zon die de lucht op temperatuur brengt.

Dus voor nu zijn de temperaturen (ruim) boven normaal en zonnig. Na het volgende weekend geleidelijk meer bewolking en sporadisch kans op een kleine hoeveelheid regen.