Kawarmala Toernooi in Best.

Zaterdag 13 mei hebben de sporters van KoryoSports deelgenomen aan het Kawarmala Toernooi in Best. Maar liefst 30 knokkers stonden te poppelen om de mat op de gaan. Ook vandaag viel weer de tomeloze inzet van onze sporters op. Winnen of verliezen, iedere sporter neemt vanaf de 1e seconde de aanval en stort zich met volle overgave in het spel.

Melanie was helemaal gelukkig, met 5 in de groep dus meerdere wedstrijden te spelen. Maar nee hoor loting dat Melanie direct door kon naar de finale en dus maar 1 wedstrijd kon spelen.

Echt lekker liep het niet, nou ja het ging anders dan ze gewend was want een ding stond centraal en dat was ” duwen” en dan niet 1 of 2 keer maar de hele eerste ronde stond in het teken van geduwd worden. Verder is Melanie 2x in het gezicht geraakt maar ondanks dat gewoon door… Maar verder dan de 1e helft zijn we niet gekomen want de tegenpartij heeft de handdoek in de ring gegooid. Jammer maar helaas, ze had graag ook de tweede helft gevochten.

Maar tja… Het duwen, er zijn nieuwe regels gekomen in 2017 dus mogelijk is het toegestaan, in de oude regels stond:

1) De volgende handelingen zullen als verboden handelingen worden geclassificeerd, en een “Kyong-go” zal worden toegekend:  Vastpakken, vasthouden of het duwen van de tegenstander.
Daar mocht het dus niet maar naar mijn idee (en vele anderen) was dit wel een beetje veel duwwerk waar geen enkele keer op aan is gesproken maar ja… Gewonnen door opgeven en anders wel door punten (25 -34) dus verdiende eerste plaats :-)