Houdoe en bedankt… Pffff…

OnsBrabantNet KPN HoudoeNou Houdoe en Welkom is het zeker, de overstap van de ene naar de andere provider is altijd ellende en zo ook de overstap van #OBN (OnsBrabantNet) naar #KPN. Het ging al fout bij het maken een afspraak voor de monteur, de afspraak via OBN was ondanks een bevestiging gewoon niet ingeboekt bij KPN, lang leven de snipperdag. Een poging bij KPN zelf ging beter en ondanks een uur vertraging was de monteur al snel klaar met het vervangen van de modems. Ook het testen liep voorspoedig en snelheden tot over de 500Mb waren geen probleem. Echter de dagen daarna begon het gesodemieter, verbinding van de Wifi op de GSM’s was niet meer mogelijk op 5.0 maar alleen op 2.4 en later helemaal niet meer. Laptop en tablet werkte nog wel maar op de GSM geen verbinding meer te krijgen.

Dus een reset van het modem en ja hoor alles werkte weer… Even dan, enkele uren later zelfde probleem met de GSM’s maar nu ook de tablet en laptop waarmee geen verbinding meer te maken was met het wifi netwerk. Dus maar even op zoek naar een mogelijk oorzaak op internet en al snel een service module via KPN gevonden. Een kanaal toegewezen, lang leven kanaal 8 ipv 9 en met volle moet weer aan de slag. Met geen mogelijkheid echter werkend te krijgen en op advies van een forum gebruiker een nieuwe netwerknaam en nieuw wachtwoord gekozen. Warempel ALLES werkte weer! Tja een paar uur dan.

Wederom alleen 2.4 en geen 5.0 snelheden steeds maar re-connectie van de GSM, tablet en laptop. Wel fijn zo met die (feest)dagen lekker Netflix op de tablet was niet mogelijk maar we hebben ook TV dus dat is wel goedgekomen. Maar toch… bijna 5GB data op de GSM verbruikt ipv een paar honderd MB.

Vanmiddag maar eens met KPN gaan bellen misschien komt het dut jaar nog goed… HOUDOE en BEDANKT!

@KPNwebcare