Hogere btw op groente en fruit

Het is haast niet te geloven, ons kabinet houdt vast aan hogere btw op groente en fruit! Dus om gezond te leven moeten we meer gaan betalen.

Ondanks verzet van wetenschappers, artsen en consumentenorganisaties wordt de btw op groente en fruit verhoogd. Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zei vandaag in de Tweede Kamer dat een uitzondering voor gezond voedsel vanwege Europese regels onmogelijk is.

Tja onmogelijk, we hebben in ons eigen land niets meer te zeggen als kabinet want dat mag niet van Europa.

Ik zal het allemaal wel niet snappen maar was is het doel van de Europese Unie ook alweer? o.a.

1. De Unie stelt zich ten doel de vrede, haar waarden en het welzijn van haar volkeren te bevorderen. De Unie is gegrondvest op de beginselen van vrijheid, democratie, eerbiediging van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden, en van de rechtsstaat. De Unie versterkt de bescherming van de rechten en belangen van de onderdanen van de lidstaten van de Unie middels een burgerschap van de Unie.

het zal wel aan mijn liggen maar volgens mijn gaan we gewoon weer meer betalen, eerst was er alleen de belasting verhoging op “luxe” producten maar nu dus ook op basis benodigdheden :-(