#geenspoedgeenpolitie

Met de tag #geenspoedgeenpolitie geeft de politie aan dat het klaar is. En zal van vrijdag 14 september (18:00) tot en met zondag 16 september (23:59) uitsluitend werk met spoed op te pakken en ander werk te laten liggen.

De oproep #geenspoedgeenpolitie zal grote gevolgen hebben voor heel Nederland. Basisteams, recherche, ondersteuning, leiding: alles zonder spoed komt stil te liggen. Dat betekent gesloten politiebureaus en 0,0 politieondersteuning bij evenementen, voetbal- en andere sportwedstrijden en in de horeca. De afwezigheid van politie zal overal worden gevoeld.

De politieagenten zullen hun tijd inzetten voor het wegwerken van achterstallig werk.

Met de actie wordt alleen het hoogst noodzakelijke door politiemensen nog opgepakt. 112 blijft dus bereikbaar voor spoed en de politie zal daar navolging aan geven. De 112-meldkamers maken hierbij een duidelijke schifting. Geweldsdelicten, heterdaad criminaliteit, roof en levensbedreigende situaties: dat is allemaal duidelijk spoed. Maar voor aangetroffen goederen, overlastmeldingen, eenvoudige hulpverlening, burenruzie en soortgelijke zaken rukt de politie niet uit.